Förstå varför Bitcoin är tillbaka under 11 000 dollar

Bitcoin, som nyligen har slagit huvudet över 12 000 dollar , har plötsligt fallit under 11 000 dollar med en snabb förlust på sju procent som har inträffat på under två timmar. Det ganska stora fallet från Bitcoin kommer att få några investerare att skramla, men det finns ett antal skäl till varför detta fall kan ha hänt.

När man tittar runt Bitcoin-ekosystemet har det skett en del aktivitet från gruvarbetare som förklarar en del av hösten, eftersom det finns bevis för att en stor gruvarbetare säljer ut översvämningen av utbudet och därmed dämpar priset.

Mer än så, övergången till $ 12.000-serien ställde Bitcoin Code upp för ett stort motstånd vid den tiden och till $ 12.500 och har inte lyckats bryta det märket Bitcoin förväntades korrigera och falla något.

Mer, eftersom Bitcoin har reagerat positivt på dollarns försvagning genom pandemin och på anteckningarna från Feds inflationspolitik, så när dollarn har dykt upp igen, som nyligen hänt, har Bitcoin reagerat negativt.

Miner säljer offs

Länkarna till gruvarbetare och Bitcoin-marknaden är ofta lite eteriska och abstrakta, men när det gäller kontrollen av mynt på marknaden har gruvarbetare ett direkt inflytande över utbud och efterfrågan.

Det har rapporterats att storskaliga gruvpooler skickar högre än normala mängder BTC till börser de senaste dagarna. Data har visat att gruvarbetare förberedde sig för att sälja sina Bitcoin-innehav, vilket ökade försäljningstrycket till marknaderna. Ki Young-Ju, VD för CryptoQuant, skrev:

”Gruvarbetare skickar en viss mängd BTC till utbyten regelbundet, så de har redan en stor mängd BTC i utbytet. Närhelst de bestämmer sig för att sälja verkar det som om de flyttar en relativt betydande mängd BTC till andra plånböcker, och några av dem kommer att byta. ”

Amerikansk dollar som klättrar upp igen

Eftersom fler och fler människor ser på Bitcoin för att vara en häck mot en potentiellt försvagad dollar, i en tid där penningpolitiken har mål på dem, indikerar förstärkningen av dollarn en verklig höjd mot Bitcoins uppgång.

Under de senaste tre dagarna har den amerikanska dollarn ökat mot andra reservvalutor. Dollarn visade särskilt stark fart mot euron.

Detta skulle ha varit av intresse för handlare med diversifierade portföljer som gärna snabbt bytt tillbaka till en av de mest betrodda och pålitliga handelstillgångarna, USD.

Blippa på radaren?

Frågan kvarstår nu om det här är en liten tystnad i Bitcoins utveckling mot högre priser och potentiellt ett senårssamling, eller om 12 000 dollar har visat sig för mycket just nu. De faktorer som driver Bitcoin ner ser ut som om de lätt kan övervinnas, men det återstår att se hur myntet kommer att reagera.