„Demokratisk rent feje“ ville få Bitcoin, guld, sølv til at rally: analytiker

Alex Krüger, en global markedsanalytiker og økonom, forudser et demokratisk feje, der påvirker guld, sølv og Bitcoin.

Hvis demokraterne dominerer det kommende præsidentvalg, mener Krüger, at det kan få dollaren til at svækkes.

Hvis dollaren fortsætter med at falde over broen til 2021, kan det tillade ædle metaller og Bitcoin at se en opadgående tendens.

Korrelationen mellem Bitcoin og guld gennem det sidste år. Kilde: Skæv

Hvorfor ville dollaren falde i kølvandet på et Biden-formandskab?

Strateger frygter, at et Biden-formandskab kan forårsage skatteforhøjelser og flere regler. Begge faktorer kunne øge presset på økonomien og på aktiemarkedet.

Den amerikanske dollarsentiment afhænger typisk af økonomiens tilstand. Da COVID-19 spredte sig hurtigt i hele USA, begyndte dollaren at springe ned. I løbet af de sidste seks måneder har det underpræsteret i forhold til reservevalutaer som yen, yuan og franc.

Hvis Biden-valget får USA til at falde kraftigt, kan det give brændstof til guld og Bitcoin, som værdiansættes mod dollaren. Krüger sagde:

“Multi-asset synspunkter på en demokratisk feje: Svag dollar. Ædle metaller starter igen. Sølv forstærket af efterspørgsel efter solpanel. Uædle metaller starter, især kobber. Råolie lider. Bitcoin måner. ”

Strateger i større investeringsbanker ser en lignende situation opstå. I henhold til Credit Suisse senior investeringsstrateg Suresh Tantia kan aktiemarkedet muligvis se en 5% “knæskal” -tilbage ved valget.

Tantia understregede, at den finanspolitiske støtte fra Federal Reserve ikke har gjort meget for aktier. Tilsvarende har det ikke haft nogen væsentlig effekt på dollaren, som ikke har vist tegn på genopretning.

Den kontinuerlige tendens med en faldende dollar og et stillestående aktiemarked kunne bøje stemningen omkring Bitcoin Code og guld.

Til sidst forudser Tantia, at aktiemarkedet vil komme sig tilbage til 2021. Men på kort sigt udgør valgrisikoen en trussel mod aktiemarkedet. Hun sagde:

„Centralbankstøtten går ingen steder. Fed vil holde renten lavere længere, svarende til andre centralbanker,“ sagde Tantia. „Så når de indsprøjter likviditet på markedet, tror jeg, at aktiemarkederne vil springe tilbage. Så vi vil gerne bruge denne tilbagetrækning som en mulighed for at købe aktier.“

Stimulus er en anden potentiel katalysator

Analytikere forventer også en anden finanspolitisk stimuleringspakke, der kommer i første halvdel af 2021. Siden godkendelsen af ​​stimuluspakken i april steg Bitcoin fra omkring $ 6.000 til så højt som $ 12.500.

En anden stimulusregning vil mindske et betydeligt pres på alle aktivklasser, og det kan muligvis give næring til Bitcoin. Krüger sagde:

”Yderligere massiv finanspolitisk stimulus, der kommer ind i H1’21, uanset om der er aftalt yderligere stimulus inden valget. MMT-fortællingen tager damp op. Fed genstarter lettelser i december 2020. Højere skatteforhandlinger dominerer dagsordenen i H2’21, og en betydelig skatteforhøjelse leveres i 2022. ”