Bitcoin Creator Satoshi Nakamoto zou onder de indruk zijn van DeFi: Crypto Dagelijks

Een populaire cryptoanalist en beïnvloeder zegt dat hij gelooft dat Satoshi Nakamoto, de anonieme Bitcoin-maker, onder de indruk zou zijn van gedecentraliseerde financiën (DeFi).

De gastheer van YouTube’s Crypto Daily, die zijn voornaam Cameron draagt, zegt dat DeFi, ondanks vernederende vergelijkingen, ver verwijderd is van het ter ziele gegane Bitconnect-project – dat een Bitcoin-uitleen- en -uitwisselingsplatform was dat hoge opbrengsten beloofde aan investeerders.

„Het is gemakkelijk om iets nieuws te zeggen en eng is gewoon een Ponzi omdat je bang bent voor wat je niet begrijpt, maar je geld aan het werk zetten om transactiekosten te verdienen in plaats van inactief te zitten is niet zomaar een Bitconnect, en je bewijst jezelf een slechte dienst door dat te denken“.

Cameron zegt dat DeFi’s verdienmodellen cryptohouders in staat stellen om hun kapitaal aan het werk te zetten, zoals beurzen en banken dat achter de schermen doen.

„Als je graag sats stapelt, kun je meer sats stapelen door je Bitcoin op Ethereum te wikkelen en aan het werk te zetten. Ik weet dat dit misschien erg pijnlijk is om te horen voor die-hard maximalisten, maar wat denken jullie dat banken met jullie geld doen? Zitten ze er gewoon bovenop? Nee, ze zetten het aan het werk. Waarom mogen wij niet hetzelfde doen? Waarom mogen we niet onze eigen banken zijn? Is dat niet het hele punt?“

Cameron zegt dat de opkomende DeFi scene eigenlijk veel van de idealen van Satoshi Nakamoto handhaaft, en de prijs en bruikbaarheid van zowel BTC als Ethereum op de lange termijn zal stimuleren.

„Bitcoin is gedecentraliseerde financiën. Het begon allemaal. Ik kan me alleen maar voorstellen dat Satoshi zelf onder de indruk zou zijn van het feit dat we meer doen dan wat banken al doen en dat dit bovenop en allemaal binnen Bitcoin kan worden gedaan in een hopelijk niet al te verre toekomst“.

Wat betreft de crypto-ruil, die de traditionele manier van het kopen en verkopen van munten vertegenwoordigt, zegt Cameron dat ze een inhaalslag zullen moeten maken om te voorkomen dat hun decentrale tegenhangers het overnemen.

„[Ruilen] moet ons een betere deal bieden, of we doen het gewoon zelf. We hebben ze niet meer nodig. Ik kan eigenlijk niet geloven dat het zo lang geduurd heeft om dit te doen. Al dat geld, al die jaren van ontwikkeling, en dit is wat we er voor moeten laten zien. We verdienen geld met een munt die omhoog gaat. Heb je niet liever dat deze munten ook wat waarde genereren? Ik verwacht nog meer, om eerlijk te zijn. Je zou nog meer moeten verwachten!“